Annie Bogsjö

je ne regrette rien

sammanfattning av resan, del fyra

Kategori: australien 2012

magnetic island
vi åkte hela gänget till en ö som vi hört så mycket om, men ingen av oss visste riktigt vad vi skulle förvänta oss så vi blev verkligen positivt överraskade. vårt hostel låg precis vid havet & vi bodde i små mysiga stugor med fantastisk utsikt. vi hyrde moppar & åkte för att kolla på vilda koalor, vi snorklade, solade & badade. hängde i baren eller snubblade runt på klipporna på kvällarna. en morgon gick vi upp kl. 06:00 för att se soluppgången. två magiska dagar & nätter på denna lilla pärla till ö, ingen av oss ville åka härifrån. men vi var tyvärr tvugna.
 
mission beach
anledningen till att vi var tvugna att åka vidare var att vi hade bokat vårt skydive, sex av oss skulle göra det tillsammans. vi anlände i ännu en liten stad & hängde lite på vårt hostel på kvällen. dagen som jag hade fruktat så länge hade kommit, vi blev upphämtade tidigt på morgonen kl. 07:00 för att åka till fallskärmsklubben. jag var väl den enda som var otroligt livrädd & nervös. sen fick vi träffa den vi skulle hoppa med & de började filma våra videos (min hittar ni här). vi fick utrustning & åkte sen till flygplanet som var det minsta jag någonsin sett & jag fick välja om jag ville hoppa först eller sist & valde då först. väl inne i planet så kom tanken "det är försent för att ångra sig nu" & sen var det bara att vänta. utsikten var magisk & stämningen i planet var otroligt taggad. när det väl var dags så fattade man knappt vad som hände, plötsligt flög man i luften & den känslan är den bästa jag upplevt i hela mitt liv. när man landade på stranden var man i ett endorfinrus som jag aldrig tidigare upplevt & efter någon timme blev man otroligt trött. vi hängde lite vid hostelpoolen & på kvällen spelade vi rundpingis & myste framför tv:n.
 
 
cairns
vi hade kommit till resans planerade sista stopp! vi checkade in på legendariska hostelet gilligans som ju är en enda stor fest. det enda vi gjorde i tio dagar var att sola vid poolen på dagarna eller gå till gallerian om det regnade & sedan dricka goon på balkongerna för att sen gå ner till klubben en våning ner för att dansa. här träffade vi ju också de flesta som vi tidigare stött på under resans gång, det kändes lite som att komma hem vilket var väldigt roligt. jag & nanna åkte på en dagstur med en dykbåt till stora barriärrevet, vilket var helt fantastiskt! vi fick gå ner till tolv meters djup & såg bland annat en haj & gigantiska sköldpaddor. innan folk började åka hem firade vi svensk midsommar med en stor fest i parken, massa svenska köttbullar, snaps, femkamp & dans runt en palm. vi var runt femton svenskar från början, två tyskar & en britt men fler anslöt under dagen.
Kommentera inlägget här: