Annie Bogsjö

je ne regrette rien

fest med svenskt tema

Kategori: mina dagar, tanzania 2014

i helgen hade vi fest hemma hos sanna och bjöd in några av våra gemensamma vänner och bjöd på nästintill svensk mat. sedan blev det afrikansk livemusik av killarna som hade med sig synten, så det bjöds på lite dans! vi har filmat massor under alla veckor här så om vi kan klippa ihop en film och lägga upp så ska ni få se. här kommer lite bilder. ciao.

 lördag

Kategori: mina dagar, tanzania 2014

veckan på neonatalavdelningen är slut och på ett sätt känns det skönt då det varit riktigt tufft att vara på ett ställe bland dödssjuka bebisar, där flera inte överlever. på måndag ska jag och rosen vara på kirurgiavdelningen, vi har ingen aning om vad vi ska våga förvänta oss om det! de andra tjejerna ska vara på medicinavdelningen, så det blir nog också spännande. nästa vecka blir det bara två dagars praktik för oss, eftersom vi sedan ska iväg på safari, men mer om det senare. idag har vi käkat afrikansk frukost inne i stan, det var billigt men vi inser att vi nog föredrar den västerländska trots allt. ikväll ska vi hem till sanna vår koordinator som ska ha lite fest i sin trädgård, så vi har handlat mat på marknaden alldeles nyss. vi ska laga grillspett och potatissallad och sedan efterrätter som sockerkaka och grillad banan med choklad. nästan svensk mat alltså, det ser vi fram emot! ciao.
 

maten

Kategori: mina dagar, tanzania 2014

vi svälter inte ihjäl direkt, men maten vi äter på sjukhuset börjar vi tröttna på! det är nämligen exakt samma sak varje dag: ris, köttgryta, bönor och grönsaker. det vi äter på bilden kostar totalt 10:- per person med drickan inräknad! så billigt är det ju, men som sagt det blir ganska tjatigt och vi förstår varför det är så vanligt med näringsbrist här nere, enda alternativet är friterad deg. på kvällarna äter vi nästan alltid på olika caféer inne stan och då finns det dyrare men också godare alternativ. ciao.