Annie Bogsjö

je ne regrette rien

sista dagen i bolivia

Kategori: resor, sydamerika 2016

här låg jag med smutsiga skor i en hängmatta med en lama som betar bredvid. det är nu slutet av november och dags att ta buss från copacabana över gränsen till puno i peru! hejdå bolivia och tack för dessa tre veckor, det har verkligen varit helt magiskt. kan rekommendera alla att åka hit!
 
det bästa med bolivia:
- otroligt vacker och annorlunda natur
- trevliga människor
- billigt!
 
det sämsta med bolivia:
- höjdsjukan då många ställen ligger över 3000 m.ö.h.
- att det slängs sopor på gatorna
- inget toalettpapper
- dåligt med lokalbefolkning som förstår engelska
 
nu är det dags för nya äventyr. ciao!
 

isla del sol

Kategori: resor, sydamerika 2016

första historiska turismen vi gjorde var att besöka en av det gamla inkarikets vackraste platser - solens ö "isla del sol". den ligger två timmar med båt ifrån copacabana, och man åker hit för att vandra och besök historiska platser. det var verkligen en magiskt vacker plats och precis som namnet avslöjar var det väldigt soligt. det var dock lite synd att man som turist blev väldigt trakasserad av lokalbefolkningen som vill tjäna pengar på oss, och som blir otrevliga om man inte vill betala, vilket förstörde helhetsuppgiften lite. i övrigt en riktigt härlig plats! ciao. 
 

copacabana

Kategori: resor, sydamerika 2016

efter att ha överlevt världens farligaste väg var det dags för lite semester-feeling, så vi åkte vidare till copacabana. inte stranden i brasilien utan staden vid lake titicaca - världens högst belägna sjö på 3800 meters höjd. här skulle vi bo ett hotell vi blivit tipsade om, där man hyrde sitt egna lilla hus med unik design. vi fick flytta in i "la caracol" som betyder snäckan på spanska och hade just det, formen av en snäcka. himla mysigt! här spenderade vi två nätter och njöt av solen och den vackra utsikten. ciao.