Annie Bogsjö

je ne regrette rien

sista kvällen i colombia

Kategori: resor, sydamerika 2016

våra tre sista dagar i cartagena bestämde vi oss för att lyxa till det lite, efter att ha bott på alla nivåer av hostel hade vi bokat in oss på ett riktigt hotell! ett mysigt hotell mitt i gamla stan blev det, med takterass och pool med utsikt över havet. här njöt vi av solen och slappade i tre nätter innan det var dags för oss att flyga till florida. och vi har verkligen älskat colombia!
 
det bästa med colombia:
- så magiskt fint!
- karibiska havet alltså, vilket jäkla ställe
- restaurangkedjan "crêpes and waffles"
- solnedgångarna
 
det sämsta med colombia:
- lite svår valuta att använda, då minsta belopp är typ 2000 pesos = 6 kr
- fortfarande krig/osäkerheter i vissa delar av landet
 
vi har älskat hela sydamerika. kan inte med ord beskriva hur fantastiskt det är, bilderna gör det inte ens rättvisa tyvärr. och vi har bara besökt lite mindre än hälften av länderna. vi kommer defenitivt komma tillbaka, för det finns så mycket mer att hämta här! och tack till alla fantastiska människor vi har träffat! hoppas vi ses igen. ciao!
 

casa en el aqua

Kategori: resor, sydamerika 2016

vår lilla avstickare och det sista äventyret vi gjorde i sydamerika var att besöka detta drömmiga, nästan overkliga hostel i mitten på karibiska havet "casa en el aqua". det är ett hostel som är byggt direkt på havets botten, som en egen ö. cirka två timmar ut med båt fick man åka för att ta sig hit, och att få till en bokning krävdes planering långt i förväg, men herregud så värt! här hängde vi i två nätter, åt färsk fisk direkt från havet, solade, badade, drack drinkar, sov i hängmattor under bar himmel och det absolut häftigaste - simmade med självlysande plankton mitt i natten. det sistnämnda gick tyvärr inte att fota, men bästa sättet att beskriva det är som att simma bland glittervatten under stjärnklar himmel. helt overkligt, men wow! och ja, ni ser ju hur bra vi hade det här, så himla glad att vi lyckades få till ett besök hit! paradiset. ciao.
 
 

santiago de tolú

Kategori: resor, sydamerika 2016

denna pyttelilla stad åkte vi buss till, ungefär tre timmar från cartagena. väldigt mysig! vi skulle sova här en enda natt bara för att ta båten tidigt nästa morgon till vårt mål! läs om det imorgon. ciao.