Annie Bogsjö

je ne regrette rien

sexologi

Kategori: mina dagar

i mitten på januari började min nya extrakurs som jag läser på malmö högskola, nämligen sexologi 15 hp, som jag läser tillsammans med rosen. jag har berättat tidigare att andelningen att jag läser 150% just nu är för att samla poäng så att jag slipper studera mer för att sen kunna söka en specialistutbildning. iallafall, kursen är igång och går på halvfart kvällstid med en föreläsning i veckan, oftast på torsdagar. utöver det är det egna studier och förderedelser. det här ämnet passar mig perfekt, och det är roligt när jag redan första dagen insåg likheterna mellan denna kurs och det arbete jag skrev när jag gick i gymnasiet som handlade om homosexualitet. det är ett ämne som länge intresserat mig och även andra frågor gällande sex, HBTQ, jämställdhet och könsföreställningar tycker jag är spännande. jag vet inte riktigt varför jag brinner för detta, men det gör jag och har tydligen gjort i nästan tio år vilket är kul att inse såhär i efterhand. hoppas jag kan lära mig mycket nu i vår! ciao.
 

99% sjuksköterska

Kategori: mina dagar

som jag tidigare nämnt är att spendera hela sin vakna tid med att fundera på framtiden något jobbigt. men samtidigt jäkligt spännande. det känns fortfarande ganska långt bort, men jag vet hur snabbt tiden går under våren och det kommer bara säga smack så står jag där som färdig legitimerad sjusköterska. herregud alltså. min tanke innan har alltid varit att försöka få ett sommarvikariat någonstans i landet där jag sedan har chans till förlängning till hösten. problemet då är att jag måste veta ungefär nu vart och vad jag vill. det vet jag inte. en av mina bästa vänner känner precis samma, så just nu planerar vi faktiskt att åka till norge i sommar. så fort vi har fått vår svenska legitimation kan man söka en norsk, och sedan ta ett jobb i grannlandet där lönen är i princip det dubbla mot den svenska. man har också möjligheter att få både resan dit och boendet betalt, lite som en stafettläkares möjligheter här hemma.
 
i vintras blev jag intervjuad av sydsvenskan angående hur jag tänker som nyexad, och jag står fast vid att jag inte vill stanna här i skåne. främst för att lönen är så dålig, men också för att det just nu är kaos på de stora sjukshusen här och man får som sjuksköterska jobba ihjäl sig. så ser det ut på flera ställen. jag vägrar ta ett jobb bara för att jag måsta ha en inkomst direkt efter examen. om jag inte får den lön jag kräver, inte kan få vara ledig på ett helt år eller inte får tillräckligt lång bredvidgång på avdelningen så får det vara. detta eliminerar jag genom att åka till grannlandet och jobba, för där får man betalt efter hur mycket de faktiskt behöver oss inom sjukvården. eftersom jag redan har spenderat en sommar i norge då jag hade otroligt kul, kan jag verkligen tänka mig att göra samma sak igen. till hösten kan jag sedan börja söka jobb i sverige och vänta på att en avdelning som jag vill vara på erbjuder mig minst 25.000:- i ingångslön. om det dröjer får jag väl stanna i grannlandet, ingen ekonomisk förlust direkt och jag får ju erfarenhet oavsett vart jag jobbar. till alla er som är i samma sits just nu: våga stå emot lönekampen, låt inte någon arbetsgivare ställa krav på er om ingen semester eller tillägg istället för höjd grundlön. det är de som behöver oss mer än vad vi behöver dem, kom ihåg det. bristen på sjuksköterskor är ett faktum och inte under 25.000-kampanjen är större än någonsin! tänk på dig själv i första hand, det är din framtid det handlar om. ciao. 
 

chinese puzzle

Kategori: mina dagar

i helgen har jag varit hemma i borås, först för att överraska finaste emma med en babyshower för lilla tjejen som föds i mars. sedan var det också ett firande av kusinens 25-års dag, som blev en rolig kväll där jag lyckades hamna vid kvällens helt klart bästa bord. imorse vaknade jag upp med snödrivor och sol utanför fönstret, och nu sitter jag på tåget tillbaka till lund. kollade precis på filmen "chinese puzzle", som jag kan rekommendera. strax framme. denna dagen, ett liv eller hur är det man säger. ciao.