Annie Bogsjö

je ne regrette rien

cotopaxi nationalpark

Kategori: resor, sydamerika 2016

årets två sista dagar, innan vårt nyårsfirande, bokade vi två nätter på ett magiskt litet hostel som vi fått rekommenderade ifrån många: the secret garden som ligger i cotopaxi nationalpark. detta hostel ligger med utsikt över vackra cotopaxi vulkanen, med andra berg runtom, och vi bodde i ett av deras hobbithus. så mysigt! hostelet hade också fem hundar, nät man kunde ligga i och jacuzzi under stjärnorna. vi gick på hikes, bland annat till ett vattenfall inne i djungeln och så besteg vi ett närliggande berg på 4200 meters höjd, jobbigt men roligt. ciao.
 

quito

Kategori: resor, sydamerika 2016

ecuadors huvudstad var nästa stopp på vår resa! här hade vi egentligen bara tänkt stanna över jul, men våra planer ändrades lite och vi stannade på fantastiska "community hostel" dubbelt så länge och firade även nyår där. vi gjorde endast en liten avstickare på två nätter ifrån stan, men det får ett eget inlägg. quito är en stor och stökig storstad, med massvis att se och göra. förutom att fira högtider och festa, så besökte vi kyrkan i gamla stan och vandrade högst upp i tornet, vi åkte till "mitad del mundo" som betyder mitten av världen och ligger på ekvatorns nollpunkt 00.00.00. det var otroligt häftigt, vi besökte både det riktiga monumentet - som tyvärr ligger 250 meter åt fel håll, typiskt sydamerika - och sedan ett mindre museum som ligger på den riktiga ekvatorn. ciao.
 

baños de aqua santa

Kategori: resor, sydamerika 2016

vårt första stopp i ecuador blev en snabb natt i staden quenca, men där var vi verkligen bara i ungefär nio timmar för att sova så kan inte direkt bidra med något därifrån. vår start i landet blev lite rörig när bussen vi åkte med stannade vid sidan av vägen och släppte av oss, och vi fick hjälp av en lokalbefolkning att boka en ny buss - trots att vi redan hade betalat för att åka till quenca. menmen, det löste ju sig ändå tillslut och vi kom fram. tidig morgon hoppade vi på nästa buss för att ta oss till staden baños de aqua santa, som av turister benämns som bara baños.
 
denna stad är inte så stor, men har väldigt mycket kul att göra! även denna plats ligger vid foten av en aktiv vulkan och den omgivande miljön är gröna kullar och vattenfall - otroligt vackert! vi var redo för lite mer hiking, så en dag vandrade vi i fyra timmar för att ta oss upp till "casa del arbol". detta är ett litet trähus högt upp på ett berg med en gunga som går ut över berget med en fantastisk utsikt och kallas "the swing at the end of the world". vi gick vilse på vägen dit och svettades ordentligt i värmen, men det var värt det när vi väl kom fram! nästa dag ville vi hyra cyklar, så det gjorde vi och cyklade längs en 22 km rutt där man stannar vid fyra olika vattenfall på vägen och heter "ruta de las cascadas". också detta var ju helt fantastiskt vackert, det högsta vattenfallet heter "cascada del pailon del diablo" vilket betyder "djävulens vattenfall". det var väldigt stort! det sista vattenfallet låg helt övergivet långt in i djungeln så vi tog tillfället i akt och nakenbadade i det kalla vattnet! verkligen en once in a lifetime experience. något som staden baños  är känt för, eller närmare bestämt döpt efter, är varma vulkaniska bad. hit kan man gå för att prova de olika naturliga poolerna, vi provade två stycken och tyckte det var häftigt! finns också massa annan rolig extremsport att prova här i stan, bryan gjorde tex. ett bridgejump, men så galen var inte jag! ciao.